Zeeuwse Huiskamer voor inwoners Dauwendaele

Wat is er nodig om langer thuis te kunnen blijven wonen? Bij het project de Zeeuwse Huiskamer gaat het over dit onderwerp. De organisatie wil hierover praten met inwoners van de Middelburgse wijk Dauwendaele.
De Zeeuwse Huiskamer bekijkt wat zelfstandig thuis wonen makkelijker maakt. De organisatie onderzoekt binnen dit project met HZ University of Applied Sciences in Vlissingen ook welke technologische oplossingen (apparaten) dit makkelijker zouden kunnen maken.
Testen
De Zeeuwse Huiskamer wil zo veel mogelijk mensen spreken over problemen waar zij tegenaan lopen. “Zo krijgen we een goede indruk van wat er speelt”, legt een woordvoerder van de Zeeuwse Huiskamer uit. “Daarnaast willen we technische oplossingen die naar aanleiding van opgedane kennis zijn bedacht graag door bewoners van Dawendaele laten testen.”
Afspreken
Medewerkers van de Zeeuwse Huiskamer gaan eropuit in Dauwendaele en spreken mensen spontaan aan. Maar wijkbewoners kunnen ook zelf de Zeeuwse Huiskamer opzoeken of de medewerkers bij hen thuis uitnodigen.
Resultaten
Alle gesprekken zijn anoniem. De uitkomsten gebruikt de Zeeuwse Huiskamer om in beeld te brengen wat de behoeften en wensen van Zeeuwen zijn. “Wanneer we dat duidelijk in kaart hebben, ontwikkelen we producten die steun en gemak bieden bij het langer thuis blijven wonen.”
Bron: Internetbode

No Comments Yet.

Leave a comment