NL-doet, vrijwilligersactie in de Edelstenenbuurt

NL-doet, vrijwilligersactie in de Edelstenenbuurt

Op 9 en 10 maart aanstaande wordt in het kader van NL-doet een vrijwilligersactie uitgevoerd doorbewoners  en vrijwilligers van de Edelstenenbuurt in de gemeente Middelburg.
De bewoners en andere vrijwilligers gaan in de Edelstenenbuurt straat- en tuinvuil opruimen om de buurt een beter aanzien tegeven. Daarnaast worden er zogenaamde vierkante meter-tuintjes geïnstalleerd, worden er viooltjes in de tuinen en het openbare groen aangebracht en wordt er voorlichting gegeven over gezond eten uit deze tuintjes en kweeksets.
Deze vrijwilligersactie wordt ondersteund door de Gemeente Middelburg, Woongoed Middelburg, Agrimarkt, Groenrijk en FoodDelta Zeeland. Hieronder volgt uitleg over deze ondersteuning Gemeente Middelburg ondersteunt deze actie in het kader van haar project De Vitale Revolutie van de wijk Dauwendaele. De gemeente biedt de vrijwilligers afvalcontainers, prikstokken en vierkante meter tuintjes aan.
   Afbeeldingsresultaat voor groenrijk middelburg   
Woongoed Middelburg gaat in samenwerking met Orionis de buurt en brandgangen opruimen en biedt om de wijk op te vrolijken viooltjes aan om te plaatsen in de tuinen en openbaar groen. Agrimarkt stelt zakjes met groentezaden ter beschikking om uit te zaaien in de vierkante meter tuintjes.Groenrijk levert in samenwerking met de gemeente Middelburg de vierkante meter tuintjes en ook de potgrond hiervoor.
http://www.groenrijkmiddelburg.nl/nieuws/243/kleine-moestuintjesworden-groot
FoodDelta Zeeland geeft samen met BIJT diverse kweeksets uit voor het kweken van gezonde kiemgroente. Met uitleg hoe je eenvoudig gezond kunt eten uit de tuintjes en van de kweeksets. Zie ook www.bijt.eu. Daarnaast is FoodDelta Zeeland thematrekker voor gezonde voeding in het project De Vitale Revolutie.
Naast bovengenoemde zijn ook de ondernemers uit het winkelcentrum Dauwendaele (sponsering van de lunch) en diverse basisscholen betrokken.
 
Deze actie sluit aan bij de Vitale Revolutie Dauwendaele. Met dit project wil de gemeente Middelburg een vitale omgeving realiseren voor haar inwoners. Een vitale omgeving is een omgeving waarin mensen fysiek, mentaal-emotioneel, sociaal en financieel in balans zijn. Ook hebben ze een duidelijk doel in hun leven. Uit onderzoek blijkt dat als deze vijf punten in balans zijn, mensen gezonder en gelukkiger zijn. Gezonde en gelukkige mensen hebben minder zorg nodig en kosten de samenleving dus minder geld. Met de Vitale Revolutie wil de gemeente Middelburg ook andere gemeenten in Zeeland en daarbuiten inspireren. Dat doet ze door partijen samen te brengen en kennisuitwisseling te stimuleren.

No Comments Yet.

Leave a comment