donderdag 11 oktober fietsgraveeractie

 
Donderdag 11 oktober Fietsgraveeractie bij station
Elke dag wordt er in Nederland zo’n 275 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. In Middelburg worden de meeste fietsen gestolen rond het station. Daarom organiseert gemeente Middelburg op donderdag 11 oktober van 11.00 tot 16.00 uur voor het station een graveer- en voorlichtingsactie door het preventieteam van Centrum Fietsdiefstal.

Bezoekers kunnen tijdens de graveeractie gratis hun fiets laten graveren. Door een fiets te graveren wordt deze geregistreerd. Wanneer de fiets na diefstal wordt terugvonden, is het voor politie gemakkelijk de eigenaar te traceren. Zo wordt een fiets minder aantrekkelijk voor de fietsendief. Het graveren tijdens deze actie is kosteloos. Er zal echter wel naar een legitimatiebewijs gevraagd worden.
Het preventieteam kan bezoekers daarnaast alles vertellen over de meest geschikte sloten voor elk type fiets. Uit gegevens van de politie blijkt namelijk dat veel fietsendiefstallen voorkomen hadden kunnen worden met een goed slot.
Het preventieteam staat aan de voorkant van het station, aan de Kanaalweg, en is herkenbaar aan de witte tent waar ze in staan.

No Comments Yet.

Leave a comment