Organisaties actief in Dauwendaele

CitySeeds zet zich in voor mensen die in armoede leven, of die in een sociaal isolement verkeren. De kern van het verhaal is dat de organisatie altijd nieuwe vrijwilligers kan gebruiken. En het is dus echt niet zo dat je er alleen maar een rol kunt spelen als je weinig geld hebt, maar wel groene vingers. Iedereen is welkom, ook als hij of zij geen ervaring heeft met land-en tuinbouw.

Rondom het land dat de stichting zelf in gebruik heeft ligt overigens ook een ‘lijst’ grond die in gebruik is bij derden, die daar hun eigen moestuin onderhouden. Zo’n moestuin (van 25 vierkante meter) heb je al voor 25 euro per jaar! Die inkomsten kan CitySeeds uiteraard ook goed gebruiken om het project uit te voeren.

“Van geven word je rijker”

Adres: Meanderlaan 218 (appartement) 4337 TK Middelburg https://cityseeds-middelburg.nl/

Het Pennywafelhuis is een community art project in de wijk Dauwendaele in Middelburg en is gehuisvest in een flat aan de Meanderlaan. Een flat met 250 huishoudens en veel nationaliteiten van diverse samenstellingen en achtergronden. Onze doelgroep zijn alle bewoners van de Meanderflat, Meanderlaan en Driewegenhof, maar natuurlijk ook mensen daarbuiten. Iedereen is welkom.

Adres: Meanderlaan 184 / garage 38e 4337 TJ Middelburg https://pennywafelhuis.nl/

Jongeren ondersteunen richting volwassen zelfstandigheid.

Ons doel is om jongeren te betrekken bij de samenleving en ze bewust te maken van hun eigen omgeving. Het jongerenwerk bestaat uit drie verschillende onderdelen; de jeugdcentra, ambulantwerk en coaching.

Adres: Vrijlandstraat 53A in Middelburg 0118 – 727013 https://www.welzijnmiddelburg.nl/